Formandsberetning 2020 for regnskabsåret 2019

Formandsberetning 2020 for regnskabsåret 2019

Bestyrelsens beretning til regnskabsåret 22. maj – 31. december 2019.

Foreningen blev stiftet på generalforsamlingen onsdag den 22. maj 2019.

Til den første bestyrelse blev valgt: Lene Brandstrup, Birthe Krogh, Inger Riis Madsen, Jeremy Watts og Tom Michelsen.

Dette første år har været præget af, at alting har været ”første gang”.

Opgaverne har flere grene:

– indretning af huset med indkøb af borde, stole, A/V udstyr og indretning af kontor og arbejdspladser til studier

– hjemmeside og reservationssystem

– plan over havens indretning

– iværksættelse af aktiviteter i huset, egne og andres

– organisering og registrering af den store bogsamling doneret af Vagner Lund

– søgning af fondsmidler til at dække de nævnte udgifter og aktiviteter

Det siger sig selv, at det ikke har været muligt at gabe over det hele. Derfor er der gået meget tid til haven, indretning af stuerne med tidstypiske møbler, ansøgning om midler og iværksættelse af aktiviteter.

Der er udført et stort stykke arbejde med udformning af ansøgning til Ole Kirk’s Fond og efterfølgende dialog med fonden. Det har givet et meget rundhåndet bidrag. Lad mig blot nævne tallet: kr. 500.000,-. Endvidere ansøgning til Billund Kommune og Kulturvirket.

Som bekendt stilles huset og haven til rådighed for Foreningen Dr. Hansens Venner af ejeren, Lene Brandstrup, som vedligeholder bygningen. Desuden har Lene bekostet en del arbejde i haven med fældning og oprydning. Visionen er jo, at haven kan benyttes af offentligheden, og at der skal skabes forbindelse via haven til kirken.

En flot gestus til Grindsted by.

Som noget det første blev vi enige om, at vi i forbindelse med festugen skulle have åbent torsdag d. 29.8. fra ca. kl. 11. til 16. Det er under torvedagen og inden Bike & amp;

Fun turneringen kl. 17.30. Per Skærlund underholdt med sang og musik.

I haven har der været QiGong – det er kinesisk yoga.

Mogens Jensen har arbejdet med den teologiske samling hen over efteråret. Det er planen, at Billund Bibliotek skal involveres, når der kan indgås en aftale om det. I donationen fra Ole Kirk’s Fond er der afsat penge til at betale for en bibliotekar i et halvt år.

Flere grupper har benyttet huset til møder.

Ved juleoptoget 1. søndag i advent havde vi åbent – lige efter gudstjenesten.

Stuerne blev julepyntet som i 1920-erne i samarbejde med Laila Toudal, Billund Museum og der blev serveret lidt gløgg og varm kakao i samarbejde med Café Allfred. Laila Toudal klippede julepynt med børnene, og Per Skærlund sang og spillede. Det var et tilløbsstykke, med omkring 100 gæster, som mere end fyldte stuerne.

Lørdag d. 14.dec. kl. 15-17 spillede Stig Møller til julesang på det nyindkøbte klaver for de små 30 fremmødte. Der blev serveret gløgg, småkager m.m. i pausen.

Søndag d. 5.jan. kl. 19-20.30 tændte Niels Green-Hansen sine helligtrekonger lys i alle vinduerne. 18 deltagere nød hans fortællinger om traditionerne omkring Helligtrekonger, sang og fællessang. Huset serverede kaffe og småkager.

Mandag d. 6. januar var der 15 til husets første Vintertræf. Jeremy Watts sagde lidt om huset, og man sang en fællessang. Snakken gik utroligt omkring kaffekanden og rundstykket med ost og marmelade. Disse arrangementer er fortsat hver anden mandag i januar, februar og marts. Hver gang har det været fin tilslutning – mellem 15 og 25 hver gang. Sidste gang er den 16. marts.

Torsdag den 27. feb. kl. 19.00 holdt Ole Søbye et interessant foredrag om ”Mændene bag den første by dannelse i Grindsted”. Der kom over 70 deltagere.

Den 21. apr. inviterer Karin Berg på en gåtur i Borgergade, hvor hun fortæller om gaden i perioden 1910-1960. Bagefter er der kaffe og kage i Dr. Hansens Hus.

Der er etableret internet i huset, som man kan benytte til sin PC, tablet og telefon.

Foreningen har allerede en hjemmeside, som Per Knudsen arbejder med. Den er ikke færdigudviklet – blandt andet savner vi en reservationskalender.

Fremtiden:

Kræfterne vil nu blive lagt i at få indkøbt og opstillet inventar og indrettet arbejdspladser.

Haven bliver også en stor opgave. Havegruppen havde en travl havesæson med vedligeholdelse, oprydning og fældning. I samarbejde med Hedeselskabet har gruppen fået udarbejdet en flot plan for haven. Hvis den plan skal føres ud i livet, skal vi have søgt støtte til det. Det arbejde er sat i gang. Én af idéerne til haven er et urte-/lægeurtebed som ”i gamle dage” i området ud for sundhedshusets gavl.

Det er hensigten at udsende små informationer til medlemmerne med passende mellemrum, så I kan være orienteret om, hvad der sker.

Det vil være en stor hjælp, hvis I vil optræde som ambassadører for Dr. Hansens

Venner, så der kan komme flere medlemmer til.

Til slut vil jeg gerne takke bestyrelsen for at godt og konstruktivt samarbejde, hvor hjælpsomhed og initiativ har været kendetegn. En særlig tak til Birthe Krog, som nu efter eget ønske forlader bestyrelsen og dermed kassererposten. Du har røgtet hvervet på forbilledlig vis.

Beretningen overgives herved til generalforsamlingens behandling.