Kommende aktiviteter i huset

På grund af det seneste års omfattende nedlukninger har vi ikke kunnet programsætte kommende aktiviteter.
Ét arrangement, hvor Karin Berg fortæller om Borgergade tidligere storhedstid, er forberedt, men har måttet udsættes flere gange.
Vi kommer med et nyt program, når situationen muliggør det.

Tidligere aktiviteter i Doktor Hansens Hus

Generalforsamling 27.5.2021

Efter Covid-19 udsættelse lykkedes det at få afviklet en generalforsamling. På grund af afstandskrav og andre restriktioner måtte vi igen i år lokalmæssigt låne os frem. Heldigvis tillod menighedsrådet os at låne Kirkehuset, så mødet kunne afvikles efter alle regler.

Aftenens dirigent, Mogens Jensen, førte os sikkert igennem vedtægternes formalia, og efterfølgende  kunne de ca. 25 deltagere indtage deres kaffe.

P1010534

Efter kaffen fortalte Jeremy Watts iknspirerende om husets historie og afsluttede med at overrække husets ejer, Lene Brandstrup, to malerier af de lokale malere, Jørgen Glaind og Mertens.

Se bestyrelsens beretning her.
Se Regnskabet her.
Se referat af generalforsamlingen her.

Vinter i Doktor Hansens Hus - Januar 2021

Johnny Madsen har igen været omkring Doktor Hansens Hus med sit kamera og har taget nogle flotte billeder.

Nyt stendige - December 2020

Havefolkene har været ganske aktive.
Der er nu etableret et flot stendige langs Kirkegade over for kirken, så der nu er en fin gennemgang fra Borgergade til kirken.

Kartoffelsuppe i Doktor Hansens Have, 29. november 2020

Desværre har Covid-19 tiderne ikke tilladt os at lave ret mange arrangementer i 2020. Men noget måtte ske - vi skulle finde på ét eller andet. Derfor inviterede vi husets medlemmer og andre interesserede til et udendørsarrangement med en kop kartoffelsuppe og en snak en søndag eftermiddag.

Heldigvis artede novembervejret sig rimeligt, så ca. 65 besøgende kom og varmede sig for en stund med suppen.

Samtidigt kunne vi så fortælle om det spændende projekt med at lave et stendige over mod kirken, som netop ville gå i gang.

Generalforsamling 22.9.2020

Der blev afholdt ordinær generalforsamling - på grund af Covid-19 regler i Kirkehuset.
Se nærmere om generalforsamlingen her.

Havetræf 13.9.2020

Endeligt - Efter et langt forår og en hel sommer, hvor vi blev holdt i et Covid-19 jerngreb, kunne huset byde på et udendørs arrangement.
Til akkompagnement af træernes susen mødtes en flok i Dr. Hansens Have til søndagstræf. Vejret holdt og snakken gik.
Haven stod i eftermiddagens tegn. Apoteker Lene Brandstrup fortalte om visionen med at gøre den til byens oase. Der fortaltes ligeledes om haveprojektet fra det tog sin praktiske begyndelse i maj 2019 og til det foreløbige resultat i dag.
”Hvad er en have?” filosoferede Jeremy Watts over og sluttede med at overrække Lene Brandstrup 3 smukke, godt brugte engelske havebøger fra sin mors gemmer, så nu råder Lene Brandstrup over 12.003 bøger i huset! Eller er det mon snarere 15.003 ?
Inden kaffen kunne nydes med lækkert hjemmebag, sang man i fællesskab bl.a. Den gamle gartners sang. Et par hyggelige timer forsvandt hurtigt.

IMG 20200504 212337

Lys i vinduerne, 4. maj 2020

Sidst vi havde levende lys i vinduerne var til Hellig Tre Konger, og traditionen tro blev der nu igen tændt levende lys i Dr. Hansens...
Navneskilt B

Navn på Doktor Hansens Hus

Navn på Doktor Hansens Hus Vi vidste det alle i forvejen, men nu kom der syn for sagn
20190522_200408 C

Generalforsamling 22.9.2020

Omsider kan den udsatte generalforsamling afholdes På grund af Covid-19 reglerne afholdes generalforsamlingen i Kirkehuset, Kirkegade. Tilmelding nødvendig. Skal ske senest søndag d. 20.9. til...
4319

Den første bydannelse i Grindsted og mændene bag – 1840 – 1960 Del I

Torsdag 27.2 fortalte Ole Søbye om perioden 1840 – 1910 Ca. 70 tilhørere hørte Ole Søbye fortælle første afdeling af fortællingen om Borgergade og mændene...
IMG_1836

Vintertræf 6 mandage i januar, februar og marts

6 formiddage i januar, februar og marts holdt Doktor Hansens Hus åbent til en snak over kaffe og rundstykker. Der var ingen dagsorden - fri...
P1110288 Komprimeret

Julehygge i Doktor Hansens Hus Søndag

Som en af husets første egne aktiviteter bød man indenfor til julehygge.Museumsformidler Laila Toudal førte an i fremstillingen af gammeldags julepynt.Per Skærlund havde fundet guitar...